Bijkomende verplichtingen

Als u een hypotheek aangaat, dan brengt dit een aantal verplichtingen met zich mee. Hieronder leggen wij uit welke verplichtingen dit zoal zijn.

Automatische incasso

De betaling van de rente, de eventuele administratiekosten en de eventuele aflossing vinden maandelijks plaats via een automatische incasso. Bij de offerte is hiervoor een machtiging opgenomen.

Inleg/premies verpande verzekering of rekening

Als bijvoorbeeld een spaarhypotheekverzekering of een beleggingsrekening onderdeel is van de hypotheek, dan bent u verplicht om de premie of inleg hiervoor tijdig te betalen aan de verzekeraar of vermogensbeheerder. Wij worden door de verzekeraar of vermogensbeheerder geïnformeerd als de premie/ inleg niet is ontvangen.

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering verzekert u uw woning o.a. tegen brand, blikseminslag, storm en waterschade. U bent verplicht om uw woning met een uitgebreide opstalverzekering te verzekeren. De verzekering moet op basis van de herbouwwaarde van de woning zijn, die geïndexeerd wordt door de verzekeraar.

Als u een appartement koopt dan is het mogelijk dat de opstalverzekering door de Vereniging van Eigenaren (VvE) geregeld is. Informeer hiernaar bij uw VvE.

Overlijdensrisicoverzekering

Als u meer dan 75% van de executiewaarde van uw woning (de verwachte waarde van uw woning bij een gedwongen verkoop) financiert, dan bent u verplicht om u voor het risico van overlijden te verzekeren. De executiewaarde van uw woning vindt u in het taxatierapport.

De minimale overlijdensrisicodekking is het hypotheekgedeelte boven 75% van de executiewaarde van de woning. Bij een hypotheek met NHG moet het gedeelte van de hypotheek boven 80% van de marktwaarde van een woning verzekerd worden met een overlijdensrisicoverzekering.

Natuurlijk kan het verstandig zijn om te kiezen voor een hogere overlijdensrisicodekking. Dit hangt geheel af van uw persoonlijke situatie. Uw hypotheekadviseur kan u hierover adviseren.