Rente

Waar kan ik de actuele rentetarieven vinden?

Klik hier voor de actuele rentetarieven. Wanneer u op de hoogte gehouden wilt worden van onze actuele rentetarieven, kunt u zich aanmelden voor de Rente Alert. U ontvangt dan bij iedere rentewijziging (behalve bij wijzigingen van de variabele rente) automatisch bericht in uw mailbox.

BNP Paribas PF hanteert een ‘eensporig rentebeleid’. Dit betekent dat het rentetarief voor nieuwe en bestaande klanten gelijk is.

Hoe word ik geïnformeerd over het einde van mijn rentevaste periode?

3 maanden voordat uw rentevaste periode afloopt ontvangt u van ons het rentevoorstel.  In deze brief informeren wij u tegen welke rentetarieven uw hypotheek kan worden verlengd. U heeft tevens de mogelijkheid, wanneer u dat wilt, een andere rentevaste periode te kiezen. Indien u niet reageert op ons rentevoorstel, dan wordt uw hypotheek met dezelfde rentevaste periode verlengd, tegen het dan geldende rentetarief.

Wanneer u een hypotheek met een variabel rentetarief heeft, ontvangt u iedere maand een brief waarmee u kunt kiezen voor een nieuwe rentevaste periode.

Wat betekent een nieuwe rentevaste periode voor mij?

Bij een nieuwe rentevaste periode hoort een nieuw rentetarief. Als dit rentetarief hoger of lager is dan uw oude rentetarief, dan wijzigen uw maandlasten. Uw hypotheekadviseur kan de nieuwe situatie voor u uitrekenen.

Welk rentetarief ontvang ik als ik mijn hypotheek verhoog?

Als uw bestaande hypotheek ongewijzigd blijft, behoudt u daarvoor het rentepercentage dat u al had. Voor de verhoging betaalt u het rentepercentage dat actueel is.

Als uw hypotheek door de verhoging in een andere risicoklasse valt kan wel een risico-opslag gelden bovenop het rentetarief van uw bestaande hypotheek.

De risico-klassen met de verschillende rentetarieven staan op het renteoverzicht, dat wij naar uw hypotheekadviseur communiceren.