Verbouwen

Wanneer u tot een verbouwing besluit, kunt u deze op verschillende manieren financieren. Als uw eerste hypotheek bij ons is afgesloten, dan kunt u voor uw verbouwing een verhoging van uw hypotheek aanvragen. Uw hypotheekadviseur zal opnieuw samen met u uw persoonlijke en financiële situatie bekijken.

De waarde van uw woning (na verbouwing) is hierbij van belang. Als uw hypothecaire inschrijving in het Kadaster voldoende is dan hoeft u niet eens naar de notaris. Uw nieuwe hypotheek wordt u ter beschikking gesteld in de vorm van een (ver)bouwdepot, waarmee u alle uitgaven van de verbouwing kunt voldoen.

Als u uw hypotheek meeneemt naar uw nieuwe woning (zie Verhuizen) en een nieuwbouwwoning aankoopt, dan krijgt u ook met een (ver)bouwdepot te maken.

Kan ik mijn hypotheek nog verhogen?

Het verhogen van uw hypotheek is nog steeds mogelijk bij ons. Uw hypotheekadviseur kan voor u een berekening maken en uitleg geven over de mogelijkheden.

Het bedrag dat u maximaal kunt lenen is afhankelijk van een heleboel aspecten, zoals de hoogte van uw inkomen, het eigen geld dat u wilt gebruiken, de waarde van uw woning en de financiële verplichtingen die u reeds heeft. Bovendien moet de hypotheekfinanciering passen binnen de Gedragscode voor Hypothecaire Financieringen, die door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is opgesteld. Alle Nederlandse hypotheekverstrekkers leven deze Gedragscode na. U kunt de Gedragscode downloaden van onze website en van de website van de NVB, www.nvb.nl.

Waar wordt een (ver)bouwdepot voor gebruikt?

Nieuwbouwwoning

Alle nieuwbouwhypotheken worden in combinatie met een bouwdepot verstrekt. Het volledige hypotheekbedrag (exclusief eventuele bij de notaris te verrekenen kosten) wordt bij het passeren op uw bouwdepotrekening gestort. Met het bedrag op uw bouwdepotrekening kunt u de bouwer en aannemers betalen. Denk hierbij aan bouwtermijnen en overige werkzaamheden.

Bestaande woning

Ook bij bestaande woningen kan sprake zijn van een (ver)bouwdepot als een verbouwing plaatsvindt. Het gedeelte van de hypotheek dat bedoeld is voor verbouwing wordt bij passeren op uw (ver)bouwdepotrekening gestort. Met het bedrag op uw (ver)bouwdepotrekening kunt u de aannemers en bouwmaterialen betalen.

 

Meer informatie over (ver)bouwdepots en een instructie voor het aanvragen van een uitbetaling vindt u hier.