Verhuizen

Welke hypotheek mogelijkheden zijn er als ik ga verhuizen?

Wanneer u besluit om te verhuizen, dan heeft u waarschijnlijk uw handen vol aan al het praktische regelwerk. Het is echter ook belangrijk om stil te staan bij uw hypotheek. Raadpleeg uw hypotheekadviseur voor de mogelijkheden.

Er zijn diverse mogelijkheden:

  • uw huidige hypotheek verhuist mee naar het nieuwe adres
  • uw hypotheek wordt afgelost uit de verkoopopbrengst van uw oude huis en u sluit een nieuwe hypotheek af op het nieuwe adres

Bij BNP Paribas PF is het mogelijk om uw hypotheek mee te verhuizen naar uw nieuwe adres. Als de (verwachte) verkoopopbrengst van uw oude woning voldoende is, kunt u een overbruggingsfinanciering krijgen. Zo kunt u tijdelijk de dubbele lasten opvangen die ontstaan bij de aanschaf van uw nieuwe woning.

Binnen welke periode kan ik mijn hypotheek meenemen naar de nieuwe woning?

U kunt de oude hypotheek meenemen als uw nieuwe woning binnen 3 maanden passeert nadat de oude hypotheek is afgelost. Het totale hypotheekbedrag kan wel hoger of lager zijn dan bij de oude hypotheek, maar de samenstelling van de verschillende leningdelen van de oude hypotheek blijft hetzelfde. Als de nieuwe hypotheek dus hoger is, dan komen er nieuwe leningdelen bij.

De nieuwe financiering wordt beoordeeld op basis van uw huidige inkomen, waarde van de woning, uw overige financiële verplichtingen en alle documenten die u aan moet leveren.

Als u uw hypotheek meeneemt naar uw nieuwe woning en een nieuwbouwwoning aankoopt, dan krijgt u ook met een (ver)bouwdepot te maken.