Over BNP Paribas Personal Finance

 

BNP Paribas Personal Finance maakt onderdeel uit van de BNP Paribas Groep. In Nederland is BNP Paribas (www.bnpparibas.nl) één van de grootste en meest toonaangevende buitenlandse financiële instellingen.

Door haar activiteiten op het gebied van consumptief krediet en hypotheken is BNP Paribas Personal Finance de nummer één voor de financiering van particulieren in Frankrijk en in Europa. BNP Paribas Personal Finance is een 100% dochter van de BNP Paribas Groep met meer dan 20.000 medewerkers en is actief in een dertigtal landen.

Bij de Nederlandse vestiging van BNP Paribas Personal Finance richten wij ons volledig op het beheren van de hypotheken van onze bestaande klanten. Wij zijn een Nederlandse financiële instelling, bij de AFM geregistreerd onder vergunningnummer 12015032.


BNP Paribas in de wereld

BNP Paribas is een vooraanstaande bank in Europa met een wereldwijd netwerk. De Groep is met ruim 190.000 medewerkers, van wie meer dan 146.000 in Europa, aanwezig in 74 landen. Ze bekleedt sleutelposities in haar drie kernactiviteiten: Domestic Markets, International Financial Services (waarvan de retailbankingnetwerken en de financiële diensten ondergebracht zijn bij Retail Banking & Services) en Corporate & Institutional Banking, dat zich richt op zakelijke en institutionele klanten.

De Groep begeleidt al haar klanten (particulieren, verenigingen, ondernemers, mkb, grote bedrijven en institutionele klanten) bij de realisatie van hun projecten door hun financierings-, beleggings-, spaar- en verzekeringsdiensten te bieden. Ze heeft vier thuismarkten in Europa (België, Frankrijk, Italië en Luxemburg) en BNP Paribas Personal Finance is de nummer één in consumentenkredieten. BNP Paribas ontplooit ook haar geïntegreerde model voor Retail Banking in het Middellandse Zeegebied, in Turkije en in Oost-Europa en heeft een omvangrijk netwerk in het westen van de Verenigde Staten. In Corporate & Institutional Banking en International Financial Services is BNP Paribas toonaangevend in Europa, sterk aanwezig op het Amerikaanse continent en heeft ze solide en snelgroeiende activiteiten in Azië-Pacific.

BNP Paribas in Nederland

In Nederland is BNP Paribas (www.bnpparibas.nl) één van de grootste en meest toonaangevende buitenlandse financiële instellingen. Dankzij een wereldwijd netwerk en de sterke aanwezigheid in de verschillende financiële markten kan BNP Paribas de Nederlandse markt (bedrijven, financiële instellingen, en particulieren) een uitgebreide expertise bieden.

Het hoofdkantoor in Nederland biedt het Nederlandse bedrijfsleven een compleet scala aan producten en diensten op het gebied van Corporate & Institutional Banking. De BNP Paribas Groep op de Nederlandse markt bestaat uit de bank en een aantal dochterondernemingen, welke een grote diversiteit aan financiële producten en diensten bieden.

De andere dochterondernemingen actief op de Nederlandse markt zijn:

BNP Paribas in de samenleving

Bij het vervullen van haar ambities op het vlak van duurzaam ondernemen, volgt BNP Paribas in Nederland de belangrijkste principes binnen de Groep.

BNP Paribas, een verantwoordelijke economische speler

Het zijn van een verantwoordelijke bank betekent voor de Groep haar economische verantwoordelijkheden te erkennen en te werken aan de financiering van projecten van klanten.

Daarnaast erkent BNP Paribas dat zij verantwoordelijkheden heeft in drie andere gebieden:

  • Werkgeversverantwoordelijkheid: Op een eerlijke en loyale wijze de 200.000 medewerkers van de Groep behandelen en een betekenisvolle en serieuze dialoog aangaan met vertegenwoordigers van de vakbond.
  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid: Helpen om sociale uitsluiting te bestrijden en onderwijs en cultuur te bevorderen. De Groep speelt een sterke positieve rol in de maatschappij door middel van initiatieven en projecten, zoals speciale bijstand voor kansarme wijken en gemarginaliseerde gebieden, microkrediet, steun voor liefdadigheidsorganisaties en sociale ondernemingen. Onze maatschappelijke betrokkenheid komt ook tot uiting in de corporate filantropie werkzaamheden van de BNP Paribas Foundation, wiens liefdadigheidsinitiatieven bestaan uit educatieve, culturele en volksgezondheidsprojecten.
  • Ecologische verantwoordelijkheid: BNP Paribas besteedt veel zorg aan de effecten die zij wereldwijd heeft op het milieu. De Groep heeft een gedetailleerd beleid opgesteld en toegepast op zowel het dagelijks functioneren als op de kwetsbare activiteiten en ondersteunt daarnaast initiatieven op milieugebied van de BNP Paribas Foundation.

Meer informatie over het BNP Paribas Groep MVO beleid vindt u op de site van de Groep.