BNP Paribas Personal Finance betreedt Nederlandse markt voor consumptief krediet

Rotterdam, 24 januari 2018 - BNP Paribas Personal Finance, een dochteronderneming van BNP Paribas, introduceert vandaag een volledig online consumptief kredietproduct dat consumenten kunnen aanpassen aan hun financiële situatie. Deze ‘Persoonlijkste Lening’ wordt via financieel adviseurs aangeboden. BNP Paribas Personal Finance is al marktleider op het gebied van consumptief krediet in Frankrijk en de rest van Europa.

De consumptief kredietmarkt is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Door de aantrekkende economie en het stijgende consumentenvertrouwen groeit de vraag naar consumptief krediet, zo blijkt uit marktonderzoek dat BNP Paribas Personal Finance heeft uitgevoerd. Marktonderzoek toont verder aan dat consumenten een consumptieve lening zo veel mogelijk  aan hun persoonlijke situatie willen aanpassen, bijvoorbeeld via een flexibele incassodatum.

BNP Paribas Personal Finance komt aan deze marktvraag tegemoet met de ‘Persoonlijkste Lening’, een product dat consumenten aan hun persoonlijke en financiële situatie kunnen aanpassen. Klanten kunnen zelf de maandelijkse incassodatum bepalen, het maandbedrag aanpassen of een kosteloze eenmalige aflossing doen. Daarnaast is de aanvraagprocedure volledig digitaal en wordt deze via financieel adviseurs aangeboden.

Alexander Paklons, Algemeen Directeur bij BNP Paribas Personal Finance:

“Deze lancering getuigt van ons commitment aan de Nederlandse markt. Door recente veranderingen in regelgeving en het economisch vertrouwen denken wij dat onze ‘Persoonlijkste Lening’ tegemoet komt aan de kredietbehoefte bij veel consumenten. Tevens denken wij dat een volledig digitaal aanbod past bij de moderne klantvraag,  bij consumenten die verwachten snel bediend te worden en een product op hun persoonlijke situatie af willen stemmen.”

De persoonlijkste lening
De ‘Persoonlijkste Lening’ is een flexibel product met de mogelijkheid van kosteloze volledige aflossing voor het einde van de looptijd. De looptijd van de lening wordt volledig afgestemd op de economische levensduur van het leendoel. Bij overlijden wordt tot € 25.000 kwijtgescholden. Extra flexibele productkenmerken zorgen ervoor dat de lening met de consument meebeweegt. De consument kan zelf de gewenste incassodatum kiezen en wijzigen en gedurende de looptijd de aflossingsverplichting verhogen en verlagen.

De lening is digitaal aan te vragen, te ondertekenen, uit te betalen en online te beheren. Zowel de klant als de financieel adviseur hebben toegang tot het portaal waar zij actuele details en de de huidige staat van de lening kunnen inzien. Zodoende is de adviseur altijd op de hoogte van de actuele klantsituatie en in staat om zijn of haar zorgplicht uit te voeren.

Meer over 'De Persoonlijkste lening'

Voor meer informatie:

CFF Communications

 

Over BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance is marktleider in consumptief krediet  voor particulieren in Frankrijk en Europa. Internationaal heeft BNP Paribas Personal Finance een compleet aanbod van leningen voor particulieren: van persoonlijke leningen tot autoleningen en van woningkredieten tot hypotheken. In Nederland beheert BNP Paribas Personal Finance haar bestaande hypotheekportefeuille en biedt consumptief krediet. Zij werkt hiervoor lokaal uitsluitend samen met onafhankelijke intermediairs en partners.

Over BNP Paribas
BNP Paribas is een vooraanstaande bank in Europa met een wereldwijd netwerk. De Groep is met ruim 190.000 medewerkers, van wie meer dan 146.000 in Europa, aanwezig in 74 landen. Ze bekleedt sleutelposities in haar drie kernactiviteiten: Domestic Markets, International Financial Services (waarvan de retailbankingnetwerken en de financiële diensten ondergebracht zijn bij Retail Banking & Services) en Corporate & Institutional Banking, dat zich richt op zakelijke en institutionele klanten. De Groep begeleidt al haar klanten (particulieren, verenigingen, ondernemers, mkb, grote bedrijven en institutionele klanten) bij de realisatie van hun projecten door hun financierings-, beleggings-, spaar- en verzekeringsdiensten te bieden. Ze heeft vier thuismarkten in Europa (België, Frankrijk, Italië en Luxemburg) en BNP Paribas Personal Finance is de nummer één in consumentenkredieten. BNP Paribas ontplooit ook haar geïntegreerde model voor Retail Banking in het Middellandse Zeegebied, in Turkije en in Oost-Europa en heeft een omvangrijk netwerk in het westen van de Verenigde Staten. In Corporate & Institutional Banking en International Financial Services is BNP Paribas toonaangevend in Europa, sterk aanwezig op het Amerikaanse continent en heeft ze solide en snelgroeiende activiteiten in Azië-Pacific.

In Nederland is BNP Paribas één van de grootste en meest toonaangevende buitenlandse financiële instellingen. Dankzij een wereldwijd netwerk en de sterke aanwezigheid in de verschillende financiële markten kan BNP Paribas de Nederlandse markt (bedrijven, financiële instellingen, en particulieren) een uitgebreide expertise bieden.

Het hoofdkantoor in Nederland biedt het Nederlandse bedrijfsleven een compleet scala aan producten en diensten op het gebied van Corporate & Institutional Banking. De BNP Paribas Groep op de Nederlandse markt bestaat uit de bank en een aantal dochterondernemingen, welke een grote diversiteit aan financiële producten en diensten bieden. De dochterondernemingen actief op de Nederlandse markt zijn: Arval (wagenparkbeheer), BNP Paribas Leasing Solutions (operationele en financiële leasing), BNP Paribas Cardif (verzekeringen), BNP Paribas Factor (factoring), BNP Paribas Asset Management (asset management), BNP Paribas Personal Finance (beheer van bestaande hypotheekportefeuille en consumptief krediet), BNP Paribas Securities Services (custody- en settlementdiensten) en BNP Paribas Real Estate Advisory (vastgoedadvies).