Lening afsluiten

Zo sluit je een lening af

  1. Zorg dat je voldoende weet over lenen. Kijk bijvoorbeeld op websites als ‘Weet wat je weet’ of de site van het Nibud. Je kunt voor een inschatting van je mogelijkheden ook berekeningen maken op deze site.
  2. Kijk op de website van een bij ons aangesloten tussenpersoon wat je mogelijkheden zijn. Je kunt (afhankelijk van de dienstverlening die de tussenpersoon biedt) om advies vragen.
  3. Wil je een leningvoorstel aanvragen? Je tussenpersoon kan dit voor je in orde maken. Die vraagt die bij één of meerdere partijen een lening aan.
  4. Je ontvangt per mail de verschillende leningvoorstellen of het door de adviseur gekozen meest passende leningvoorstel. Vaak volgt er nog telefonisch overleg met je tussenpersoon/adviseur over bijvoorbeeld de looptijd en de uiteindelijke hoogte van de lening.
  5. Is (één van) de aanbieding(en) naar je zin? Dan kies je de meest passende lening en onderteken je die aanvraag.
  6. Je stuurt de benodigde documenten (o.a. bankafschrift, loonstrook) naar de tussenpersoon (per post, scannen/mailen of uploaden: afhankelijk van de tussenpersoon). Die verstuurt de documenten naar ons.
  7. Wij controleren of de gegevens kloppen.
  8. Het geld wordt aan je overgemaakt.
  9. Je ontvangt de welkomstbrief met de code om je account voor Mijn BNP Lening aan te maken. Op Mijn BNP Lening kun je zelf, wanneer je maar wil, je lening inzien en beheren.