Aanvragen renteaanpassing

Voor het aanpassen van uw rente kunt u eenvoudig een aanvraag doen via het Digitaal Hypotheekoverzicht. U kunt daar een aanvraag doen om uw rente aan te passen. U krijgt dan snel een aanbod. Dat aanbod kunt u weer in het Digitaal Hypotheekoverzicht bekijken. Spreekt het voorstel u aan? Dan kunt u meteen online akkoord geven. 

Rentemiddeling is tijdelijk niet mogelijk

Let op! Rentemiddeling is op dit moment niet mogelijk. Per 1 juli 2019 is wettelijk vastgelegd op welke manier rentemiddeling moet worden toegepast. Wij moeten onze systemen hierop aanpassen. Dat betekent dat we Rentemiddeling tijdelijk niet kunnen aanbieden. We werken eraan onze systemen zo snel mogelijk aangepast te hebben. Als Rentemiddeling weer beschikbaar is dan zullen we dat hier melden.

Hoe vraag ik renteaanpassing aan?

 1. Log in op het Digitaal Hypotheekoverzicht.
 2. Zodra u in het Digitaal Hypotheekoverzicht bent klikt u op de knop ‘Rente wijzigen’. U krijgt dan uitleg over rentemiddeling en renteafkoop. Klik vervolgens op ‘Rente vergelijken’ 
 3. Selecteer uw leningdelen en verstuur de aanvraag. 
 4. Binnen 2 dagen krijgt u een mailtje dat uw aanbod klaarstaat in uw Digitaal Hypotheekoverzicht. Daar ziet u dan wat u eventueel met rentemiddeling èn renteafkoop kunt besparen.
 5. Twijfelt u of aanpassing van uw rente voordelig voor u is? Bespreek uw situatie dan met een hypotheekadviseur. Hij of zij bekijkt uw gehele financiële situatie en geeft u op basis daarvan een gericht advies.

Waar vind ik mijn aanbod?

 1. Nadat u een e-mail heeft gehad dat uw aanbod klaarstaat log u opnieuw in 
 2. U zien een knop ‘Renteaanbiedingen’. Daar kunt u uw aanbod selecteren en bekijken
 3. Voor ieder leningdeel kunt hier uw nieuwe rente kiezen. U kunt het aanbod ook downloaden

Hoe accepteer ik mijn aanbod?

 1. Bij het bekijken van uw aanbod in het Digitaal Hypotheekoverzicht kunt u (per leningdeel) uw keuze maken
 2. U bevestigt daarna uw keuze nogmaals
 3. Kiest u voor renteafkoop? Dan moet u de vergoeding zelf naar ons overmaken. Instructies vindt u in het digitaal Hypotheekoverzicht.
 4. Staat uw lening op 2 namen? Dan vragen wij u een machtiging om wijzigingen online door te kunnen geven. U krijgt deze machtiging vanzelf toegestuurd. Zorg dat deze machtiging op tijd bij ons binnen is.
 5. Als de wijziging van uw rente is uitgevoerd krijgt u van ons nog een bevestiging.

Nog geen account?
Heeft u nog geen account voor het Digitaal Hypotheekoverzicht? Neem dan contact met ons op en vraag een registratiecode aan. 

Log gelijk in