Aanvragen renteaanpassing

Voor het aanpassen van uw rente kunt u eenvoudig een aanvraag doen via het Digitaal Hypotheekoverzicht. U kunt daar een aanvraag doen om uw rente aan te passen. U krijgt dan snel een aanbod. Dat aanbod kunt u weer in het Digitaal Hypotheekoverzicht bekijken. Spreekt het voorstel u aan? Dan kunt u meteen online akkoord geven. 

Hoe vraag ik renteaanpassing aan?

 1. Log in op het Digitaal Hypotheekoverzicht.
 2. Zodra u in het Digitaal Hypotheekoverzicht bent klikt u op de knop ‘Rente wijzigen’. U krijgt dan uitleg over rentemiddeling en renteafkoop. Klik vervolgens op ‘Rente vergelijken’ 
 3. Selecteer uw leningdelen en verstuur de aanvraag. 
 4. Binnen 2 dagen krijgt u een mailtje dat uw aanbod klaarstaat in uw Digitaal Hypotheekoverzicht. Daar ziet u dan wat u eventueel met rentemiddeling èn renteafkoop kunt besparen.
 5. Twijfelt u of aanpassing van uw rente voordelig voor u is? Bespreek uw situatie dan met een hypotheekadviseur. Hij of zij bekijkt uw gehele financiële situatie en geeft u op basis daarvan een gericht advies.

Waar vind ik mijn aanbod?

 1. Nadat u een e-mail heeft gehad dat uw aanbod klaarstaat log u opnieuw in 
 2. U zien een knop ‘Renteaanbiedingen’. Daar kunt u uw aanbod selecteren en bekijken
 3. Voor ieder leningdeel kunt hier uw nieuwe rente kiezen. U kunt het aanbod ook downloaden

Hoe accepteer ik mijn aanbod?

 1. Bij het bekijken van uw aanbod in het Digitaal Hypotheekoverzicht kunt u (per leningdeel) uw keuze maken
 2. U bevestigt daarna uw keuze nogmaals
 3. Kiest u voor renteafkoop? Dan moet u de vergoeding zelf naar ons overmaken. Instructies vindt u in het digitaal Hypotheekoverzicht.
 4. Staat uw lening op 2 namen? Dan vragen wij u een machtiging om wijzigingen online door te kunnen geven. U krijgt deze machtiging vanzelf toegestuurd. Zorg dat deze machtiging op tijd bij ons binnen is.
 5. Als de wijziging van uw rente is uitgevoerd krijgt u van ons nog een bevestiging.

Nog geen account?
Heeft u nog geen account voor het Digitaal Hypotheekoverzicht? Neem dan contact met ons op en vraag een registratiecode aan. 

Log gelijk in