Uw hypotheek verhogen

Misschien heeft u verbouwplannen, is er onderhoud nodig of wilt u uw woning energiezuiniger maken? Dan kunt u uw hypotheek verhogen. Dat kunt u meestal gewoon bij ons regelen. U kunt altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Extra geld lenen

Heeft u uw hypotheek bij ons afgesloten? Dan is de kans groot dat u meer geld kunt lenen bij ons. We bekijken opnieuw uw persoonlijke en financiële situatie. Het bedrag dat u maximaal kunt lenen is namelijk afhankelijk van:

  • de hoogte van uw inkomen
  • de waarde van uw woning na uw verbouwing
  • het eigen geld dat u wilt gebruiken
  • het bedrag dat u inmiddels al heeft afgelost op uw hypotheek
  • de financiële verplichtingen die u reeds heeft
  • wettelijke regels

Verhogen met een ‘onderhandse opname’

Waarschijnlijk heeft uw hypotheekadviseur u geadviseerd om uw hypotheek voor een hoger bedrag in te schrijven bij het Kadaster. Dat betekent dat u bij ons een kleiner bedrag heeft geleend dan het bedrag dat in uw hypotheekakte staat. Hierdoor kunt u extra lenen zonder dat u opnieuw naar de notaris hoeft. Dit heet een ‘onderhandse opname’. Dat scheelt u tijd en geld. 

Verhogen met een extra hypotheek

Heeft u geen hogere inschrijving in het Kadaster? Of wilt u meer lenen dan het bedrag dat in uw hypotheekakte staat? Dan krijgt u een extra hypotheek. U moet dan wel naar de notaris om de hypotheekakte te ondertekenen. Daar zijn kosten aan verbonden.

Gaat u verbouwen? Dan krijgt u een bouwdepot

De lening voor uw verbouwing krijgt u via een bouwdepot. Daarmee kunt u alle uitgaven van de verbouwing betalen.