Betalingsproblemen

Verwacht u betalingsproblemen?

Het kan iedereen overkomen: een scheiding, een overlijden, verlies van een baan of een goedbetaalde opdracht die niet doorgaat. Uw inkomen kan dan zomaar te laag zijn om uw hypotheek te kunnen betalen. Dan is het prettig om te weten dat we er ook voor u zijn als het financieel tegen zit. 

Hoe sneller u belt, hoe meer oplossingen er zijn

Betalingsproblemen kunnen veel stress opleveren. Neem daarom zo snel mogelijk contact met ons op. Want hoe eerder wij op de hoogte zijn, hoe meer oplossingen er zijn. Samen bedenken we dan graag een passende oplossing voor uw situatie. Denk aan:

  • Uw hypotheek aanpassen. Onze hypotheekvoorwaarden zijn flexibel. We gaan samen kijken of er misschien mogelijkheden zijn om uw hypotheek aan te passen. Op die manier kunnen we misschien uw hypotheeklasten verlagen.
  • Een betalingsregeling. Heeft u al een betalingsachterstand? Dan kunnen we misschien afspraken maken over het inlopen van deze achterstand.
  • Samen op banenjacht met een job coach. Bent u uw baan kwijt en kunt al een tijdje geen nieuwe baan vinden? Dan kunnen we u koppelen aan een persoonlijke job coach. U gaat dan samen op zoek naar uw talenten. Bovendien werkt u aan het verbeteren van uw CV, sollicitatiebrieven en uw presentatie. Zo vergroot u uw kansen op een nieuwe baan.
  • Uw financiële situatie stroomlijnen met een budgetcoach. We kunnen u ook koppelen aan een budgetcoach. Samen met uw coach schept u orde op zaken in uw financiële situatie. Samen bekijkt u uw schulden, inkomsten, uitgaven en eventuele andere relevante zaken.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Wat gebeurt er als u niet betaalt?
Dan mogen wij het volgende doen:

  • We berekenen extra rente over het bedrag. Meer hierover leest u in onze algemene voorwaarden
  • Wij kunnen een deurwaarder inschakelen die voor ons gaat proberen het openstaande bedrag bij u te innen. De kosten voor het inschakelen van een deurwaarder betaalt u zelf. 
  • Wij geven aan Bureau Krediet Registratie (BKR) door dat u een achterstand in betalen heeft. Dit doen wij als u drie maanden achterstand heeft. Het betekent dat u in de toekomst heel moeilijk of helemaal geen leningen meer kunt afsluiten bij banken en andere geldverstrekkers.
  • Wij kunnen het hele geleende bedrag in een keer opeisen. U zult dan uw huis moeten verkopen. Of wij doen dat voor u via een openbare veiling. In beide gevallen betaalt u de kosten hiervoor. 

Neem daarom altijd zo snel mogelijk contact met ons op als u problemen heeft met de betaling. Dan kunnen we samen proberen deze gevolgen zoveel mogelijk te voorkomen.

Handige links bij betalingsproblemen