maandag 03 juni 2019

BNP Paribas Personal Finance introduceert consumptieve lening voor zestigplussers

Wij introduceren vandaag een consumptieve lening die gericht is op klanten van 60 tot 74 jaar: De Persoonlijkste Sr. Lening. BNP Paribas Personal Finance komt daarbij tegemoet aan de behoefte aan consumptieve kredietproducten voor ouderen. Geld lenen op latere leeftijd is vaak lastig terwijl de huidige groep ouderen juist actiever, gezonder en welvarender is. Daarnaast ziet BNP Paribas Personal Finance de oudere doelgroep als zeer betrouwbare en verantwoorde leners. BNP Paribas Personal Finance is één van de eerste aanbieders die zich aanpast aan de specifieke situatie van deze doelgroep.

De markt voor consumptief krediet is volop in beweging en er is een groeiende behoefte aan consumptieve leningen. Ouderen worden echter vaak buitengesloten terwijl zij langer leven, over meer kapitaal beschikken en een actiever leven leiden dan vorige generaties. Niet alleen werken zij vaak langer door, zij doen ook vaker aan vrijwilligerswerk, passen op kleinkinderen of verlenen mantelzorg. In 2020 telt de groep zestigplussers in Nederland meer dan 3,5 miljoen mensen. Naar verwachting zal dit in 2030 oplopen tot 4 miljoen. Deze doelgroep kan een woning steeds vaker financieren zonder dat leeftijd daarbij een beperkende rol speelt. Voor de financiering van een (middel-)grote, consumptieve aankoop, echter, komen ouderen vaak niet in aanmerking. Als ze al een lening hebben, worden ze nogal eens gedwongen deze versneld af te lossen met hoge maandlasten als gevolg.

De lening kan tot op latere leeftijd worden afgesloten en heeft een langere uiterste looptijd dan veel andere consumptieve leningen. De Persoonlijkste Sr. Lening onderscheidt zich daarnaast door aandacht voor de persoonlijke situatie van de leningnemers in plaats van een volledig geautomatiseerde beoordeling van de lening. BNP Paribas Personal Finance beoordeelt leningaanvragen uitgebreid en kijkt zorgvuldig naar de persoonlijke situaties van de leningnemers om de duur en de maandelijkse aflossing van de lening zo goed en verantwoord mogelijk af te stemmen op de financiële situatie en de aankoop die met de lening wordt gefinancierd.

Bovendien heeft De Persoonlijkste Sr. Lening een aantal flexibele kenmerken, zoals de mogelijkheid eenmalig drie maanden geen aflossing te hoeven doen, zelf de maandelijkse incassodatum te bepalen, kosteloos extra af te lossen of het maandelijkse aflossingsbedrag te veranderen.